Saturday, March 31, 2007

Asiakkaita blogin kautta?

Ihmisiä tuntuu raivostuttavan kun toistan etten ota asiakkaita blogin sähköpostiosoitteen kautta. "Ethän sinä sitten ole oikea huora."

Urpot, kysymys on turvallisuudesta. Vaikka olen muuntanut asiakkaitteni tietoja niin, ettei ketään voi suoraan tunnistaa, ei se tarkoita etteikö joku asiakkaistani voisi tunnistaa itseään kirjoituksistani. Tällainen tunnistaminen saattaa herättää monenlaisia tunteita, luultavasti myös ärsyyntymistä, raivoa ja vihaa.

Ottamalla asiakkaita tämän blogin sähköpostiosoitteen kautta asetteuisin alttiiksi kohtaamiselle entisen asiakkaan kanssa. Asiakkaan, josta olisin kirjoittanut täällä, ja joka ei suhtautuisi blogaamisen myötämielisesti. Tämän riskin vältä pitämällä asiakassähköpostit muissa osoitteissa.

49 comments:

Anonymous said...

Tuntuu, että sinusta yritetään tehdä kokopäiväistä ja ympäri suomen kiertävää kauppatavaraa. Pidä pintasi ja tsemppiä! = )

Anonymous said...

Hyvä päätös! Tiedä mitä voisi sattua, jos joku asiakkaistasi tunnistaisi itsensä kirjoituksistasi ja ottaisi sinuun yhteyttä blogin kautta.
Mukavaa viikonloppua :)

Lupus said...

Asiallinen päätös.

Huvittaa kyllä miten puolet lukijoista holhoaa ja moralisoi ja toinen puoli tahtoo pimppiä. Että jaksavatkin, aikuiset ihmiset.

Hyvää, viinintäyteistä viikonloppua.

Anonymous said...

Onko sulle muuten joskus käyny niin, että joku asiakas, jonka olet "banninu" on ottanut suhun yhteyttä valheellisella nimellä?

Anonymous said...

Etkö pelkää pahoinpitelyjä tai vastaavia? Onko sinulla niiden varalle ehkä jotain "varokeinoja"? Tuossa mielessä täytyy nostaa sinulle hattua sillä prostituutio todella on vaarallista! Minusta pelkkä ajatus itsensä myymisestä tuntuu pelottavalta. Ja kun siihen lisää vielä taudit sun muut vaarat.. Huh huh!

Anonymous said...

Miksi muuten et ole vaihtanut bloggerissa kuukausien yms. kieliä suomeksi? Klikkaa settings ja sieltä formatting, siellä on kielivalikkojutut. Myös muut tekstit saa suomeksi, klikkaa tempalate ja sieltä page elements (kun klikkaat editiä, niin saat muutettua otsikotkin yms).
Siksi vaan, kun on hassua että osa tekstistä on suomeksi ja osa englanniksi. Suomen kieli kunniaan! :)

Anonymous said...

Tässähän apinoidaan sitä etelä-amerikkalaista (en muista oliko se kolumbialainen vai brasilialainen vai mikä) huoraa, joka piti blogia työkeikoistaan. Viime vuonna blogin tekstit julkaistiin kirjana ja sehän oli ihan hillitön menestys.

Ihan sama mulle, ovatko nämä tekstit totta vai tarua, mutta ei mikään uusi tai omaperäinen idea kyllä. Kirjoitustyylisikään ei ole keskinkertaista kummempi.
Haukotuttaa lähinnä. Mutta Plazahan palkkasi Panu Höglundinkin kirjoittajaksi, joten se kertoo ihan tarpeeksi ko. foorumin tasottomuudesta.

Junakohtaus said...

Musta toi on jotenkin sitä samaa, kun ei tahdota uskoa, kun sä sanot että se on kumilla tai ei ollenkaan. Että kauppaamalla pimppiä sä olet samalla luopunut kaikesta omasta päätösvallasta, eikä se nyt ihan niinkään kyllä mene.

Kai sullakin on oikeus pitää työ ja vapaa-aika erillään.

Anonymous said...

Tää blogi näyttää kyllä niin totaalisesti ihmisten idiotismin, ettei paremmasta väliä. Voi, hyvää päivää neiti huoraaja mukaanlukien.

Hohhohhohhoijjaa!

Anonymous said...

Mitähän nämä ihmiset luulevat täältä blogista löytävänsä? Jotkut tuntuvat ihan asuvan täällä.

Näitähän kulkee Kalliossa ja jokaikinen ravintola ja yökerho pullallaan. Yliopiston seinällekin voisi laittaa "työnhaku"ilmoituksen.

Vai onko se nyt sitten siitä kiinni, että just tämä horde pitäis päästä ajamaan? Eiköhän ne kaikki anna ihan yhtä kylmät kyydit. Omista korvien väleistähän se horina irtoaa muuallakin kuin tällä palstalla.

Anonymous said...

Mikä siinä on, että te ihmiset olette niin helvetin tyhmiä? Miksi te luette blogeja jotka eivät kiinnosta minua? Minusta on niin naurettavaa, että jotkut saavat iloa eri asioista kuin minä.

Anonymous said...

Pakko yhtyä tsemppaajiin. Pidä pintasi näiden tollojen keskellä!

Anonymous said...

Annatko pildeä ihan minkänäköiselle miehelle tahansa? Vai onko sulla jotain rajoituksia ulkonäön suhteen??

Anonymous said...

Huvittaa muuten tuolla ylempänä oleva vinkki, että huora muuttaisi bloginsa yksityiskohtia myöten suomenkieliseksi, eli tätä kautta "suomen kieli kunniaan!" HAH HAH HAH. Onhan se tietysti kunniakasta, kun Suomen ensimmäinen blogaava huorintekijä nostaa näin maan maineen maailmankartalle. :-o (Oi, maamme Suomi...)

Ai niin, mä tsemppaan,komppaan, höylän ja jyrään sua ihan kybällä. Siis että kun joku on noin mahtavas duunis ja silleen. Ihan hirrrveesti, siis niin paljon, että ihan kauheeta, kyllä noi mun ilonpilaajat nyt hävii tän kisan.. C:-) (Korkea otsa)

Anonymous said...

Minusta sä et ole yhteen juttuun vastannut oikein kunnolla, ainakaan muistaakseni (sorry, jos ootkin, kaikkia kommentteja tuskin olen lukenut). Nimittäin ok, köyhä opiskelija ja rahapula, niin miksi et tyytynyt siihen tavanomaiseen eli miksi et mennyt osa-aikaiseksi kassatytöksi tmv.? Ymmärrän, huoraaminen vie vähemmän aikaa ja saa enemmän rahaa, mutta onko tosiaan se kaiken arvoista? Ja tämä ei ole mitenkään syyllistävää, mua vaan kiinnostaisi tietää, että mikä on se ihan oikea motiivi kys. duuniin.

Jotenkin itseeni ei uppoa pelkästään se, että "no, olin köyhä ja siksi minusta tuli huora" - tällä logiikalla Suomi olisi täynnä huoria. Miksi sinulle tavallinen tylsä, ehkä kuitenkin siisti sisätyö ei ollut vaihtoehto? Tai miksi et aktiivisesti hae muita töitä? Vai haetko, muistaakseni jossain vaiheessa puhuit jostain oman alan mahdollisesta jutusta? Motivoiko raha sinua niin paljon, että valitsit ennemmin työn, johon liittyy vaaratilanteita, terveysriskejä ja omasta päätösvallasta luopumista?

Aika kova hinta niillä "nopeasti ja helposti saatavilla rahoilla". Vai?

Anonymous said...

Uhhuh, pakko sanoa että yllätyin hieman tämän blogin kommentit nähdessäni. Odotin kyllä paheksuntaa odotin mutta sen verran ala-arvoista tekstiä täältä löysin että lupus celestialiksen kommentti "aikuiset ihmiset..." taitaa nyt kohdistua väärään joukkoon.

Mutta niin, itse blogista. Kirjoitat hyvin ja aiheesi ovan vähintäänkin mielenkiintoisia. En voi muuta kuin kannustaa sinua olemaan vajoamatta siihen kyynisyyteen josta aiemmin olet kirjoittenut.

Anonymous said...

Koskahan saadaan mieshuoran blogi? Kiinnostaisi lukea erityisesti kommentointeja.

Anonymous said...

Vastikaan törmäsin tähän enkä tiedä oletko asiaa käsitellyt mutta ihan näppärä ilmainen varokeino ns "vaarallisessa" työssä (joka on vaarallista vain koska se on laitonta) on tallentaa tietokoneen työpöydälle (jos siis asut yksin asunnossasi) tiedostoon Asiakas sen asiakkaan tiedot jonka luona käyt ja kun olet käynyt niin tiedosto taas tyhjäksi.

Tietenkin todennäkösemmin keikalla jäät auton alle ja riski on häviävän pieni mutta varokeinona tuo olisi ihan näppärä sekä ilmanen.

Anonymous said...

"...joka on vaarallista VAIN koska se on laitonta"?

:O)

Anonymous said...

Suomihan ON täynnä huoria! Näitä kutsutaan palkkatyöläisiksi, ja ne esineellistävät genitaaliensa sijaan vain jotain muuta ruumiinosaa, yleensä aivojaan tai käsiään. Se raivo jota oikeat huorat kohtaavat johtuu vain siitä että prostituutiosta on vain harppaus palkkatyöläisyyteen. Itsenäisenä ammatinharjoittajana huora on jopa paremmassa asemassa kuin yhtiön riistämä prole.

Anonymous said...

Tällaisen blogin myötä huomaa eron todellisuuden ja teeskennellyn todellisuuden välillä. Sihteeriopistolla, jossa huorat kirjoittaa samalla nimimerkillä jolla tekevät työtään, niin kaikki ylistävät työtään ja sitä miten oma tuo uravalinta on.

Nyt kun tämä huora kirjoittaa aninyymisti, tulee esiin myös työn negatiivinen puoli. Ja koukkuunjääminen.

Anonymous said...

"Itsenäisenä ammatinharjoittajana huora on jopa paremmassa asemassa kuin yhtiön riistämä prole."

Melko pateettinen väite, ottaen huomioon ettei täällä kenenkään tarvitse olla vapaasta tahdostaan minkään yhtiön "riistettävänä". Luulisi maalaisjärjellä, että senkus nostaa kytkintä ja hankkii leipänsä muualta kuin vihollisensa suusta.

Sama pätee itsenäiseen huoraan.

Anonymous said...

Älä välitä ihmisten haukuista ja paskanjauhannasta. Minä en käsitä, miten vaikeaa aikuisten ihmisten on hyväksyä se, että jokainen täysi-ikäinen päättää itse tekemisistään. Ja kaikkein huvittavinta on se, että nuo innokkaimmat inhoajat ja haukkujat eivät voi vain yksinkertaisesti olla lukematta tätä blogia. Heidän huorakammonsa tuskin lopettaa prostituutioita, vaikka he sanoisivat kuinka ponnekkaasti yäk. Kukaan ei ole pakottanut heitä lukemaan juttujasi.

Toivon, että et joudu ammattisi kautta vaarallisiin tilantesiin ja pysyt terveenä. Minä tiedän mitä se opiskelijaelämä on enkä ymmärrä, mitä helvettiä ne, jotka pystyvät ja haluavat elää 200e:llä per kuukausi, tulevat tänne kitisemään ja moralisoimaan sitä, millaiset kulutustottumukset sinulla on, miksi olet mennyt takaamaan lainaa jne. Helvettiäkös se heille kuuluu ja ketä kiinnostaa, vaikka he tulisivatkin satasella toimeen ja kävisivät siellä kaupan kassalla töissä. Siinähän käyvät.

Olet älykäs nuori nainen ja osaat kirjoittaa hyvin. Toivotan sinulle kaikkea hyvää, muista myös levätä je hemmotella itseäsi:)

Anonymous said...

Hei!
Luin nyt ensimmäistä kertaa blogiasi.
Tekee mieli antaa vähän positiivista palautetta kun saat näemmä niin paljon törkykommentteja.

Ensinnäkin, kirjoitat loistavasti ja aihe on erittäin kiinnostava. Harvoin näistä asioista keskustellaan huoran näkökulmasta käsin. Lisää vaan tekstiä! Saat minusta vakituisen vierailijan!

Toisekseen vaikutat fiksulta, syvälliseltä ja asioita itsenäisesti miettivältä henkilöltä. Sellaiselta, joka ei hyväksy muiden valmiiksi suunnittelemia malleja, vaan toimii oman sydämensä äänen mukaan.

Ihailen ratkaisuasi. Olen hyvin nuori, mutta olen itsekin harkinnut vakavasti prostituoiduksi ryhtymistä. Enkä ole ajatusta vielä hylännyt, mutta niin kauan kun minulla on varaa ostaa ruispaloja ja silloin tällöin vaatteita, en toteuta aikeitani. Mutta kenties joskus...huonompina aikoina.

Voimia sinulle, toivottavasti selviydyt laskuistasi ja takauksistasi. Kirjoittele ahkerasti, kiinnostuneita varmasti riittää!

Magpie said...

Minusta koko juttu on melkoista suosion, lukijoiden ja sitä kautta jossain vaiheessa rahan kalastelua. Mutta mukavahan se olisi huomata, että kirjoittaja oikeasti saakin rahaa kirjoittamisesta eikä huoraamisesta. Jotain positiivista.

Tässä elämäntilanteessa tosin ei hirveesti haittaa, mitä joku muu tekee ja mistä syystä. Tunneihmisenä en voi käsittää huoraamista enkä koskaan kuvitella itseäni siihen asemaan..

Anonymous said...

Aivan yksi lysti, mitä joku tekee omalle keholleen ja elämälleen, jos ei niistä kerran välitä. Minä kuitenkin kunnioitan niitä niin paljon, ettei moinen tule mieleenkään. Vielä suurempi este on selkeä käsitys oikeasta ja väärästä: järki päässä ja sydän tallella. - No way!

Anonymous said...

Jos anonyymille huorapäiväkirjan pitäjän (pakko)valinnat ovat täysin yhdentekeviä, hänen ei varmaan tarvitsisi moralisoida tätä ääneen. Tuo sääliin verhottu ylemmyydentuntoinen inho näyttää olevan yleinen reaktio, halutaan tulla tänne langenneen naisen blogiin korostamaan omaa erinomaisuutta.

Irtileikatulle sen verran, että miten oma elämäntilanteesi (vuosikausien roikkuminen yksipuolisessa rakkaudessa) liittyy huorapäiväkirjan pitäjään? Kokisitko parisuhteellisena olevasi jotenkin oikeutetumpi kritisoimaan huorapäiväkirjan pitäjää?

En muutenkaan oikein tajua sitä logiikkaa, että tämän blogin kommentteihin tullaan kertomaan omasta elämäntilanteesta (tyylin: mulla on mies enkä ikinä voisi kuvitella vajoavani niin ALAS, että myisin persettä, HYI). Mitäpä jos opettelisitte hiukan empatiaa?

Janska

Anonymous said...

Kas, mutta kunpahan vaan ei TUNNETA empatiaa huoria kohtaan.;) Ota siis vaan ihan iisisti, siinä yläpuolella. :D

Kukin taaplaa tyylillään!

Anonymous said...

Osoitit empatiakyvyttömyytesi lisäksi myös typeryytesi. Nauruhymiöiden ryöstöviljely paikoissa, jonne ne eivät kuulu, osoittaa sivumennen sanoen aikamoista ääliömäisyyttä, kuten myös anonyymi puskastahuutelu puhumattakaan monikkomuodosta, esität edustavasi jotain suurta bloggaajaryhmää, vaikka olet yksittäinen kommentaattori.

Janska

Anonymous said...

:-D

Leonoora said...

En tiedä oletko jo kirjoittanut aiheesta, enkä jaksa lukea kaikkia kirjoituksiasi, mutta jätin äsken muutamia kysymyksiä: Fakta ja fiktio ja kirjoittajan vastuu-juttuusi. (Pari juttua tätä aiemmin julkaistu))

Anonymous said...

Miten olet ajatellut selittää mahdolliselle tulevalle seurustelukumppanisille, että olet joskus ollut huora? vai oletko ajatellut kertoa ollenkaan?

Anonymous said...

Tästä kuviosta jotenkin puuttuu koko tilanteen todellinen alkusyy. Olet sotkeutunut hataralla pohjalla oleviin rahoituksiin jo alun perin - takaajaksi opiskelijana, (ties) mihin? Tiesit varmaan älykkäänä ihmisenä, mitä olit tekemässä, vai etkö tiennyt? Jos et, käytettiinkö sinua hyväksi?

Hankkeen romahdettua laitoit itsesi pelinappulaksi saadaksesi itsesi kuiville. Sinua ei käytetä mielestäsi varmaankaan nyt hyväksi, mutta käytätkö sinä mielestäsi miehiä?

Tietävätkö ne asianosaiset/se asianosainen, jolle takasit, millä nyt maksat takuusi?

Eikö oman kehon myyminen ole sen hyväksikäyttämistä?

Anonymous said...

"Helvettiäkös se heille kuuluu ja ketä kiinnostaa, vaikka he tulisivatkin satasella toimeen ja kävisivät siellä kaupan kassalla töissä. Siinähän käyvät."

Haluan kommentoida tähän, sillä minä olin tuo, joka kysyi 4.4. 6:54 pm, että mikähän olikaan motiivi ja syy tähän kaikkeen, vaikka tiedänkin, että kommenttisi ei ollut mitenkään minulle erityisesti suunnattu.

Tiedän minäkin (ja ööh, varmaan ehkä muutama muukin opiskelija) erittäin monen vuoden kokemuksella, mitä on opiskelijaelämä. Enkä minä tule tänne kertomaan, että joo, on oltu kassalla töissä joskus jne. Ja että ei ole huorattu. Mutta kyllä, kyllä mua kiinnostaisi helvetisti silti tietää, että miksi joku eli kirjoittaja lähtee ennemmin huoraamaan kuin menee vaikka sinne kassalle? Onko se hänestä kivempaa, helpompaa, saa parempaa liksaa? Sorry nyt vaan, mutta minua ainakin tuo kiinnostaisi huomattavasti vielä enemmän kuin että sit tuli yks setä, joka vähän pisti silleen in-out, juu nou, ja sit se anto mulle vähän pätäkkää. Kyllä me kaikki varmaan tiedetään, mitä huora tekee. Sehän nimenomaan on tämän blogin suola, että henkilö kirjoittaisi tuollaisia asioita, ettei se jäisi vain siihen pintatasolle.

Sitä paitsi onko huoran ammatti sitten niin tabu kuitenkin, että häneltä ei saisi kysyä, miksi hän on valinnut sen ammatin? Eikö se ole juuri sitä hyshys-mentaliteettia ja aika kaukana suvaitsevaisuudesta?

Anonymous said...

...aika pahassa koukussa tähän blogiin. Jos kohta ei rupee päivityksii tulee nii meikä siirtyy subutexiin! :)

Anonymous said...

Jos et meinaa enää ikinä kirjoittaa, niin mainitse edes siitä, ettei tarvitse enää käydä kurkkimassa, josko sittenkin olisit vielä kirjoittanut.

Oli todella mielenkiintoista lukea tekstejäsi ja on ikävää, jos lopetit.

Anonymous said...

Pari asiaa pisti silmään.

Vaikka ei nyt menekkään kommentit "oikean" jutun alle niin laki ei edellytä vanhempien tukevan 20-vuotiaan toimeentulemista. Jos on näin sosiaalivirastossa sinulle sanottu, sinulle on valehdeltu suoraan päin naamaa.

Laki toimeentulotuesta:

http://tinyurl.com/akmt2

"2§

Oikeus toimeentulotukeen

Jokaisella on oikeus saada toimeentulotukea, jos hän on tuen tarpeessa eikä voi saada toimeentuloa ansiotyöllään, yrittäjätoiminnallaan, toimeentuloa turvaavien muiden etuuksien avulla, muista tuloistaan tai varoistaan, häneen nähden elatusvelvollisen henkilön huolenpidolla tai muulla tavalla.

Jokaisella on velvollisuus kykynsä mukaan pitää huolta itsestään ja omasta elatuksestaan sekä, siinä laajuudessa kuin avioliittolaissa (234/1929), lapsen elatuksesta annetussa laissa (704/1975) ja muussa laissa säädetään, puolisonsa sekä alaikäisten lastensa ja ottolastensa elatuksesta."

Elatusvelvollisuudesta:

http://tinyurl.com/2fvq9p

"3§

Lapsen oikeus saada elatusta vanhemmiltaan päättyy, kun hän täyttää kahdeksantoista vuotta."
"

Mutta eipä yllätä soskun valehteleminen, usein asiakkaat käännytetään ja toivotaan etteivät tule takaisin.

Kami said...

Jännä juttu. Toisaalta olen vähän kalikalla lyöty, toisaalta ymmärrän. Tähän puoleen ei juuri törmää kun puhutaan huorista.

"Kuka tahansa" ei silti tule ensimmäisenä mieleen. Vaikuttaa lähinnä siltä että haluat vain uskoa niin, se on tärkeää sinulle. Vai ovatko kaikki naiset pohjimmiltaan huoria? Ehkäpä minä en vaan suostu sitä uskomaan. Kukin tavallaan.

Ei siinä. Mielenkiintoista. Ja ilmaista!

Kami said...

Luettuani lisää tajusin sen mitä en ensisilmäyksellä tajunnut. Valinnat.

En pystyisi millään kritisoimaan valintojasi vaikka haluaisinkin. Olen ollut heikoilla rahallisesti itsekin. Muistan suunnitelleeni melko vahvoja toimenpiteitä. En huoraamista tosin. Ennemminkin se oli linjalla: "Pistä ämmä ne rahat tähän kassiin". En tosin toteuttanut niitä. En ole varma puuttuiko uskallusta vai oliko minulla vain tuuria. Epäilen jälkimmäistä.

Toimintasi ei loukkaa ketään, korkeintaan sinua. Olisi väärin tuomita se. Ihmiset tekevät itselleen pahempiakin asioita. Selviäminen ei koskaan ole pahasta, mutta sillä on saattaa olla kallis hinta.

Anonymous said...

Olen naispuolinen ns. "ohikulkija", eli löysin linkin erään toisen linkin takaa.
Tuoreessa muistissa on mm. Päivi Räsäsen kummalliselta kuulostava vaalikampanjointi jonka mukaan maksulliset naiset (muttei miehet?) "levittäisivät tauteja, käyttäisivät vääjäämättä huumeita, ovatkin "alalla" vasten tahtoaan (toki maailmassa heitäkin on, ikävä kyllä)" jne.

Itse en ole koskaan harkinnut alkavani myymään kehoani, tai lähinnä sen avulla suoritettavia palveluita.
Tokkopa ulkoisella olemuksellani sellaiseen edes olisi mahdollisuuksia, kauppa ei ehkä kävisi :).

Joka tapauksessa, näin ohimennen täytyy sanoa, että jokainen tekee itse omat valintansa.
Aborteistakin samainen rva Räsänen on mielipidettään annellut (itselläni ei kokemusta siitäkään) mutta niinpä on tuo samainen rouva kitissyt myös kuinka häntä säälittää poikansa armeijaan mennessä tämän pitkien kutrien katkaisu ja sen vuoksi Suomessakin pitäisi miehillä saada olla armeija-ajallaan pitkät hiukset kuten Ruotsissa...

Kuinka vakavasti voi ottaa tuollaisia kommentaattoreita?
Oikeasti.

Toivotan sulle voimia ja tietty kestämistä, sillä veikkaampa ettei asiakkaisiin välttämättä niin "jumalan lahjoja kaikille maailman naisille" kuuluvia ole.

Jos joku haluaa ansaita tuolla keinoin, mikäs siinä.
Kysyntää ainakin on.

Eipä muuta.

T: Akka kohta 40v.

Anonymous said...

Näinkö lyhyeen loppui tämä blogi :( Todella mielenkiintoista luettavaa kerrankin. Älä pliide jätä meitä nyt!! Täällä on monia, jotka aidosti haluavat lukea lisää eivätkä tuomitse. Hyvää jatkoa siinä tapauksessa, että emme kuule sinusta enää.

Anonymous said...

Tässä on kuitenkin käynyt niin että lintu avas suunsa väärässä paikassa ja pääsi hengestään...

Anonymous said...

Kirjoittele ihmeessä pian lisää! Tekstejäsi odotellen... :)

Anonymous said...

Jos kirjoittaja opiskeleekin vielä, saattaa näin keväisin olla aika kiire tenttien yms kanssa. Kärsivällisyyttä.

Toivon, että mitään ei ole tapahtunut.

Anonymous said...

Olisi kiva nähdä sun kuvia jossain ;).

Anonymous said...

Ihan kiva ei ainakaan kovin vastenmielinen ala mun exäni on myös alalla Zero Nine

Anonymous said...

Kerro sun hinnoista? Suuseksin hinta, anaali, pillu? Vai saako kaikkea samalla tuntihinnalla? Mikä on sun tuntihinta?

ellen.kekkonen@gmail.com said...

Liiketalouden myyjä Treffit?

ellen.kekkonen@gmail.com said...

Hyvä kommentti aloitus yksi kusetti