Friday, February 2, 2007

Pitääkö hyvä huora asiakkaistaan?

Sain edelliseen kirjoitukseeni anonyymin kommentin jossa moraalini kysenalaistettiin:

et arvosta heitä pätkääkään. Olet ylimielinen!

Prostituoidun vertaminen palveluammatissa toimimiseen on ihan perusteltua mutta syytös aika kova. Sillä: pitääkö jokainen luokanopettaja luokan jokaikisestä oppilaasta? Ei välttämättä. Arvostaako stevari sammunutta asunnotonta alkoholistia? Tuskin. Nauttiiko kosmetologi rasvaisen selän mustapäiden puristelusta? En usko.

Ei-pitäminen ei estä heitä toimimasta ammatissaan hyvin ja eettisesti. Ei palveluammatissa ole kysymys sielunsa myymisestä: että pitäisi vilpittömästä arvostaa ja kunnioittaa kaikkia asiakkaitaan, ja tykätä heistä. Ei kaikista voi pitää, ei koskaan, ei missään ammatissa. On naivia väittää niin.

Minä voin olla tässä satunnaisessa ammatissani hyvä (ja olenkin), vaikka osa asikkaista jopa inhottaa minua. Minä palvelen heitä ammatitaitoisesti kuten on sovittu, siitä minulle maksetaan.

Samanlaista palvelua odotan itsekin maksaessani: ammattitaitoa ja asiallista kohtelua. Jos minä haluan tykkäämistä, tapaan ystäviäni.

23 comments:

Anonymous said...

Eiks sitä sanota ettei vika ole siinä joka myy vaan siinä joka ostaa...

Mua kiinnostaa enemmän: etkö pelkää että ystäväsi/tuleva aviomiehesi/et cetera joku saa tietää? Tai että kun potentiaalisesti joskus solmit avioliiton voit ihan pokkana jättää mainitsematta miehellesi et ainiin btw honey, oon ollut huora.
Ja kaikista mielenkiintoisinta: millainen mies keskimäärin haluaa huoriin? Ovatko tarinat Kaivopuiston luksussikailijoista totta :D

on kuka tahansa, said...

Tottakai pelkään että asia paljastuu, sillä kukaan ei tiedä. Toinen mitä pelkään, on se että anonyymistä osoitteesta tilataan minut, ja kun menen paikalle, se onkin joku jonka tunnen :D

Avioliitosta (joka tuntuu nyt aika kaukaisleta ajatukselta): minä uskon salaisuuksiin puolisoiden välillä, en sellaisen rakkauteen jossa toinen pitäisi tuntea kokonaan. Jos joskus haluan ihmissuhteen, haluan siitä sellaisen, jossa meillä on vuosikymmeniä aikaa tutustua toisiimme. Haluan ihmisen joka ei aukea heti.

Anonymous said...

Mä olen aina kelannut, että vaikka salaisuuksia olisikin, kaikista pahimmat asiat pitää kertoa ennenkuin menee alttarille: muuten tulisi sellanen olo, että myisin sikaa säkissä. Ei se sinäänsä liity siihen "aukeaako toinen heti" - nää kaks asiaa ei kuulu samalle akselille.

Vitsi melkeen hävettää miten (kauppana ja) sopimusehtoina suhtaudun avioliittoon(kin):D mutta laitetaan ammatin piikkiin. Mutta niinhän se on, että pienet virheet ei vielä hirveesti hetkauta, mutta oleellisempi antaa oikeuden kaupan purkuun. Nojoo, en siis yhtään tahdo moralisoida, ihmiset kelaa nää jutut eri tavalla.
Itselläni vain jäisi luultavasti viimeistään siitä kiinni jos joksus haluisin ko ammattiin: en voisi myydä sikaa säkissä ja toisaalta kuten sanoit "huorat ja madonnat" luulen että saisin avioliittoaikeeni unohtaa.

Junakohtaus said...

asiaa, noinhan se menee, ja totta kai jotkut tarjoilijat tms kiroilevat asiakkaita omassa porukassa

lisäksi edellisessä oli puhe asiakkaista, jotka vakavasti vaarantavat työturvallisuutesi. ei sellaista missään katsota hyvällä

Anonymous said...

Naulan kantaan.

Esim lääkärilakon aikana mua ihmetytti suuresti, että kuvitteleeko joku todellakin lääkärin ammattiin hankkiutuvan vaan sellaisia ihmisiä, jotka haluaa toimia jonain laupiaana samarialaisena 24/7.

Anonymous said...

Mutta eihän huora ole ammatti, vaan tapa hankkia tuloja veroja maksamatta. Tässä tapauksessa. Ei kai siis pidä puhua mitään huoran etiikasta, joka astuu kuvaan vasta kun rahankeruu muuttuu työksi, josta maksetaan veroa ja työeläkemaksuja.

Anonymous said...

Eikö se riipu siitä, miten käsitteen ammatti ymmärtää?

Jos mietitään oliko ensin muna vai kana, huoran sanotaan olevan maailman vanhin ammatti. Lienee aikaa ennen työeläkemaksuja.

Mutta tää ei tainnut olla kirjoittajan pointti, jos ylipäänsä haluaa etsiä sitä pointtia eikä viilata pilkkua.

Anonymous said...

Sirkku hyvä, miten ihmeesä työeläkemaksut mahdollistavat etiikan? Tai vastaavasti miten niiden maksamattajättäminen poistaa etiikan olemassaolon? Hassu ajatus.

Anonymous said...

Missä on pimeän työn etiikka, arvoisa huorapäiväkirjuri?

Muut opiskelijat käyvät töissä ja maksavat veroa. En näe toiminnassi muuta kuin kylmää rahastusta. Enkä osaa pitää sinua kovina rajuna mimminäkään. Säälittää ankeus, joka jutuistasi huokuu.

on kuka tahansa, said...

"Missä on pimeän työn etiikka?", kysyt. Yhteiskunnan kannalta pimeä työ ei toki ole eettistä, sen tiedän. Mutta yhteiskunnallinen näkökulma ei ole ainoa tai edes mielekkäin lähestymistapa eettis-moraalisiin-probleemiin.

Ja pahoittelen ankeutta. Etsi ihmeessä parempaa luettavaa muualta jos tämä blogi ei sa sinua kuin vittuilemaan :)

Anonymous said...

Kaikki asiakaspalvelu = PERSEESTÄ.

Juuri näin.

Olitpa Euromarketin Infossa tai ilotalossa.

Anonymous said...

Tohon asiakkaista tykkäämiseen: miksi pitäis tykätä? Ei kukaan nainen voi tykätä kaikista kohtaamistaan ihmisistä "palvelualalla". Höh, nainen menisi rikki jos tunteet olisi pelissä huoraamisessa, pakko spilata tunteet ja fysiikka erilleen. Näin minä sen koen, en tosin ole myynyt seksiä mutta olen 60- luvun jälkijättöisiä ihmisiä, aikoinaan vapaan seksin kannattajia, ja meni kauan tajuta että ihminen menee rikki ajan myötä, jos se ei toimi kokonaisuutena kaikkialla, kaikissa ihmissuhteissa. Voi hyvä tyttö, pidä itsestäsi huolta.

Anonymous said...

Juupajuu. Ihan toisessa ammatissa toimiva ihminen kertoi, ettei suostu tekemään mitään, jos siltä tullaan kysymään, että "haluaisitko tehdä tän". Koska työn tekemisen pitäis riittää, ei ole velvollisuutta haluta... :)

Anonymous said...

genoveeva:

Näin minä sen koen, en tosin ole myynyt seksiä mutta olen 60- luvun jälkijättöisiä ihmisiä, aikoinaan vapaan seksin kannattajia, ja meni kauan tajuta että ihminen menee rikki ajan myötä, jos se ei toimi kokonaisuutena kaikkialla, kaikissa ihmissuhteissa. Voi hyvä tyttö, pidä itsestäsi huolta.

Minä en ainakaan toimi kokonaisuutena kaikkialla, kaikissa ihmissuhteissa. Töissä, harrastuksissa ja lähimmissä ihmisuhteissa toimin eri rooleissa. Olisi hyvin epämiellyttävää elää yhteisössä, jossa olisi oltava ilman rooleja eli kokonaisvaltaisesti kaikkien kanssa ja koko ajan.

Anonymous said...

Olen joskus verrannut panemista tai naimista erillisinä toimintoina ihmisestä kokonaisuutena auton moottoriin, kun se on kytkimellä irrotettu vetopyörästöstä. Aikansa toimii muta jos sitä oikein huudattaa, se kärähtää.
Vähän huonosti ilmaistu mutta uskokoon ken tahtoo ja ymmärtäköön kukin tavallaan.

Pälli said...

Se, että ihminen on kokonaisuus, ei tarkoita, ettei voisi toimia eri rooleissa, vaan että jokaisessa roolissa on läsnä se, mitä sinä olet, jotenkin. Tätä luulen Genoveevan tarkoittaneen.

Anonymous said...

Montaa työtä voi osata arvostaa ja ihan niitä samoja voi tehdä pakolla ja/tai rahasta. Olisi ilo, jos jokainen voisi tehdä työtä, jonka kokee tärkeäksi ja mielekkääksi.

Anonymous said...

Kuinka niin "toimi kokonaisuutena"?? Eikähän meilla kaikilla ole erikseen Ammatti-minä ja Siviili-minä!!
En minäkään anna työssäni muuta kuin sitä asiakaspalvelua joka kuuluu toimenkuvaani!! En kerro itsestäni tai elämästäni, vaan palvelen asiakkaani parhaani mukaan, jolloin kaikki ovat tyytyväisiä, sekä minä, että asiakas! Ja jopa pomoni!

t: Entinen huora minäkin

Anonymous said...

Itse tykkään puristella mustapäitä

Anonymous said...

No miksei huoraamisestaan voisi kertoa aviomiehelle? Kannattaisiko ylipäätään mennä naimisiin ihmisen kanssa, joka ei hyväksy puolisonsa menneisyyttä? Mulle ainakin olisi aivan sama, mitä puolisoni olisi tehnyt ennen minua. Jos hän on ollut huora, so what? Pitäisin sitä vain kiinnostavana piirteenä ihmisessä, sillä ainakaan hän ei ole elänyt sitä tyypillistä nössöelämää, mitä useimmat elävät. Huoran maailmankatsomus on luultavasti paljon avarampi ja monipuolisempi kuin perustallaajan.

Kyllä minä mieluummin huoran naisin kuin tasaista keskiluokkaista peruselämää eläneen partiotytön. Älä sinä anna kenenkään lannistaa itseäsi ja kun oikeasi joskus löydät, voit kyllä kertoa hänelle aiemmasta elämästäsi. Mukavaa jatkoa ja kaikkea hyvää sinulle!

Anonymous said...

hellou whore how about sucking my penis

jee

jeee



eee

Anonymous said...

Hihih... pakko on kommentoida kosmetologina että mustapäiden puristelu on hauskaa :D <3

Claudia Klein said...

Hei, nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja tarjoan rahoituspalveluja. Tarvitsetko nopeaa, pitkäaikaista tai lyhytaikaista lainaa, jolla on suhteellisen alhainen korko, jopa 3%? Vaikuttaako talouden vaikeus sinuun? vai onko pankkisi tai muu rahoituslaitoksesi evännyt sinulle lainaa? Tarjoamme turvallisia lainoja.
Saat lisätietoja lainatarjouksesta lähettämällä minulle pyyntösi sähköpostitse: spotlightglobalservices@gmail.com tai WhatsApp: +4915758108767

* Etsitkö varoja velkojen maksamiseen?
* Etsitkö rahoitusta oman yrityksen perustamiseen?
* Etsitkö lainaa suurten projektien toteuttamiseen?
* Tarvitsetko lainaa alle 24 tunnissa?
* Tarvitsetko pikalainaa eri tarkoituksiin?

Jos vastauksesi on kyllä, voin auttaa sinua.

* Voin tarjota sinulle lainaa enintään 15 000 000 euroa.
* Voit valita 1-30 vuoden takaisinmaksettavaksi.
* Voit valita kuukausittaisen ja vuosittaisen takaisinmaksusuunnitelman välillä.
* Joustavat lainaehdot.

Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä minuun tämän sähköpostiosoitteen kautta: | spotlightglobalservices@gmail.com | Tai WhatsApp: +4915758108767

Sinulla on 100% takuu siitä, että saat lainasi tämän lainatapahtuman lopussa.

Voit tarkistaa meidät helposti verkkosivustoltamme: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

Intohimomme on saada taloudellinen osallisuus laskemaan. Lainamme ja sijoitustuotteemme on suunniteltu tarjoamaan sinulle mukavuutta ja arvoa.

Spotlight Global Financial Services -palvelun avulla voit jättää hyvästit kaikille finanssikriiseillesi ja vaikeuksillesi, koska olemme sertifioituja, luotettavia, luotettavia, tehokkaita, nopeita ja dynaamisia

Lämpimät terveiset
Claudia Klein